Published On: Mon, Mar 10th, 2014

Σάκης Μπουλάς : Ένας Φίλος που όλοι θα θέλαμε…

Share This
Tags

Λίγος καιρός έχει περάσει από τον θάνατο του Σάκη Μπουλά και σίγουρα η θλίψη δεν έχει υποχωρήσει ούτε στο ελάχιστο. Ωστόσο αυτό που έχει υποχωρήσει είναι όλη η ‘’φασαρία’’ που έκαναν τα Μέσα, προσβάλλοντας αρκετές φορές τις επιθυμίες και τα πιστεύω του εκλιπόντος. Για αυτό λοιπόν και εμείς θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ένα αφιέρωμα το οποίο δεν θα υπερβεί τα όρια που ο ίδιος ο Σάκης Μπουλάς έθετε όσο ζούσε.

1

Γράφει ο Παναγιώτης Κρόμπας

Δικηγόρος… ; Δύσκολο!

Ο Σάκης Μπουλάς είχε μεγαλώσει στο Πειραιά και από μικρός φαινόταν το ταλέντο που διέθετε στο λόγο.   Οι γονείς του λοιπόν το είχαν παρατηρήσει και για αυτό τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος. Ωστόσο το τραγούδι και η ηθοποιία φαίνεται πως του ταίριαζαν καλύτερα για αυτό και  επέλεξε να τα υπηρετήσει και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ηθοποιός…. Καλλιτέχνης!

Σε όποιο χώρο και αν εργάστηκε κατάφερε να ξεχωρίσει και να διαπρέψει. Το  ιδιαίτερο ταλέντο του ήταν αυτό που τον έκανε ξεχωριστό και αγαπητό στο κόσμο. Οι περισσότεροι τον αγάπησαν μέσα από τη τηλεόραση και τις επιτυχίες που είχε κάνει. Πολλοί όμως  τον ήξεραν και τον αγαπούσαν για τα τραγούδια του. Και στους δύο χώρους, τόσο στην ηθοποιια όσο και στο τραγούδι, ξεχώριζε κάτι που δεν ήταν… τυχαίο. Δανειζόμενοι μια φράση από  παλαιότερη συνέντευξη του μας δίνετε και η εξήγηση: «Τα πάντα, ό,τι καλό και ό,τι κακό, τα δημιουργούμε εμείς με το μυαλό μας, δεν έρχονται κατά τύχη».

Ως τραγουδοποιός έκανε μεγάλη καριέρα αφού συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες. Έγραψε στίχους για τραγούδια για τον Γιάννη Ζουγανέλη τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (και άλλους) και σε πολλά τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος. Ένα από τα πιο γνωστά  και αγαπητά τραγούδια που έγραψε και ερμήνευσε είναι το «Φλασάκι».

 

Στην μικρή οθόνη, εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές αρχίζοντας με το Graffity με τον Γιάννη Ζουγανέλη, παρουσιάζοντας τηλεπαιχνίδια όπως το Κάνε ότι κάνω και αργότερα το 2000 σε κωμική τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα». Κορυφαία του στιγμή ως ηθοποιός το 50-50 μια τηλεοπτική σειρά που άφησε ιστορία με τον κόσμο να την ‘’αγκαλιάζει’’ με ιδιαίτερη αγάπη. Φυσικά έχει κάνει και άλλες δουλείες όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και στον κινηματογράφο.

( Δείτε εδώ όλες τις δουλειές του σε τηλεόραση και κινηματογράφο. )

Μαλωμένος με τον γάμο…

Ο Σάκης Μπουλάς έλεγε ότι δεν μπορεί τον γάμο γιατί «αιχμαλωτίζει την ανεξαρτησία». Φαίνεται πως είχε δίκιο μιας και έκανε δύο γάμους και πήρε δύο διαζύγια αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη. Σε συνέντευξη του είχε δηλώσει : « Είμαι κατά του γάμου. Τι δηλαδή για να είναι ευτυχισμένοι δυο άνθρωποι πρέπει να παντρευτούν με το ζόρι; Γιατί να μην είναι δυο αιώνιοι γκόμενοι και να μπορούν αν θέλουν να μένουν και χώρια. Αν κάνεις αυτή τη σύμβαση του γάμου και πρέπει να λογοδοτήσεις κιόλας στην οικογένεια στην μαμά την θεία τις πεθερές έχεις χάσει όλο το παιχνίδι».

Ο μεγάλος μαχητής, ο ‘’συμμαθητής’’, ο Φίλος !

Ο Σάκης Μπουλάς απέδειξε μέχρι και το τέλος ότι ήταν ένας μεγάλος αγωνιστής. Αγωνίστηκε για την ζωή του, αγωνίστηκε για την δουλειά του. Μέχρι και το τέλος ήθελε να δουλεύει, του έδινε ενέργεια. Ήταν αξιοπρεπής και ποτέ δεν θέλησε μια δημοσιότητα που δεν του ταιριάζει. Ποτέ δεν άνοιξε την κλειδαρότρυπα για να δούμε τη προσωπική του ζωή. Αντιθέτως πολλοί δημοσιογράφοι δεν σεβάστηκαν τα όρια που ο ίδιος έθετε αφού μετά το θάνατο του  προσπάθησαν να εμφανίσουν όσα μπορούσαν από την προσωπική του ζωή, με κάποια μάλιστα να είναι και αναληθή.

1

Ο Σάκης Μπουλάς  μοιάζει να ήταν ο φίλος που όλοι θα θέλαμε να έχουμε, η ψυχή της παρέας. Με ευχαρίστηση θα έπινες ένα τσίπουρο μαζί του και θα τον άφηνες να σου διηγείται ιστορίες από τη ζωή του. Ήταν ο συμμαθητής που πάντα έκανε φασαρία αλλά την γλίτωνε με αυτό το πονηρό χαμόγελο. Για εμάς που τον αγαπήσαμε μέσα από τα έργα του έμοιαζε σαν ένας Φίλος, ένας Φίλος που όλοι θα θέλαμε να έχουμε…

*Μελαγχόλησες, νιώθεις πεταμένος
Μες στην πόλη σου σαν ξένος, βρε παιδί μου αμάν
Στην καρδιά βάλε πατίνια και δυο ρουλεμάν

  

About the Author

-

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. CEM says:

    Γλυκύτατο , μπράβο .
    Με ευαισθησία και διακριτικότητα.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


6 + 1 =