Published On: Mon, Sep 25th, 2017

Κιμ άσε το κουμπί…!

Share This
Tags

Μετά και τον σεισμό που προκλήθηκε από βόμβα υδρογόνου στην Β.Κορέα ίσως πρέπει να σταματήσουμε να ζητάμε από τον Κιμ Γιονγκ Ουν να πατήσει το κουμπί.

Ποιος όμως είναι αυτός ο πεφωτισμένος ηγέτης ; Ποια είναι τα πιο σημαντικά σημεία της ζωής του και πόσους ανθρώπους έχει εξαφανίσει ; Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τον Κιμ λίγο καλύτερα.

kim1

Ο πιο καλός ο μαθητής..δεν ήταν αυτός στην τάξη

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε υπάρξει μαθητής στο International School of Berne στην Guemligen της Ελβετίας. Φυσικά εκεί βρισκόταν με ψευδώνυμο (Un Pak) και όλοι γνώριζαν ότι πρόκειται για γιο διπλωμάτη. Οι συμμαθητές του αποκάλυπταν ότι δεν ήταν και ο καλύτερος μαθητής στη τάξη. Πιο πολύ ενδιαφερόταν για το μπάσκετ, με τις φήμες μάλιστα να τον θέλουν για καλό μπασκετμπολίστα, παρά για τα μαθήματα. Φυσικά οι καθηγητές του τον είχαν αφήσει στην ησυχία του. Δεν του έδιναν τα αποτελέσματα των τεστ του, εκτός φυσικά των μαθηματικών στα οποία και διέπρεπε.

Στα 15 του ο πατέρας του Κιμ αποφάσισε να τον πάει σε δημόσια εκπαίδευση. Φυσικά αυτό δεν έγινε λόγω έλλειψης χρημάτων αλλά επίσημα διότι κοβόταν στα μαθήματα. Ανεπίσημα επειδή ο γιος του είχε μπλέξει με την αμερικάνικη κουλτούρα. Τελικά ο Κιμ αφού δεν έδειχνε ιδιαίτερη όρεξη για μάθηση κατέληξε να έχει πτυχίο φυσικού και στρατιωτικού από πανεπιστήμια στη Β.Κορέα τα οποία έχουν το όνομα του παππού του.

Το κουμπί μπορεί να σκέφτεται να το πατήσει αλλά δεν φοβάται να εξαφανίζει κόσμο

Ίσως αυτή τη συνήθεια να την απέκτησε από τον πατέρα του, ο οποίος είχε φροντίσει να ‘’καθαρίσει’ τους πολιτικούς ή άλλους πιθανούς αντιπάλους που ήταν στην ηλικία του αγαπημένου γιου του. Η λίστα με τους ανθρώπους που ο Κιμ αποφάσισε να μην έχουμε νέα τους δεν είναι μικρή. Μια από τις πιο γνωστές υποθέσεις είναι αυτή του θείου του,   Chang Song-thaek.  Ο λόγος όπως ανέφεραν τα μέσα ήταν γιατί επιθυμούσε την ανατροπή του καθεστώτος. Εκτός από το θείο του, ο ηγέτης της Β.Κορέας είχε εξαφανίσει τα ίχνη και μιας ερωμένης του, η οποία μετά το τέλος της σχέσης του δεν έκανε καμία άλλη εμφάνιση.

Φυσικά η λίστα αυτή δεν σταματά εδώ. Στέλεχος της κυβέρνησης του είχε συνελήφθη να είναι μεθυσμένος, στο διάστημα πένθους που είχε κηρύξει ο Kim για τον πατέρα του και τι πιο φυσικό από το να διατάξει “να μη μείνει πίσω, ούτε τρίχα από τα μαλλιά του”. Ενώ ένας άλλος συνεργάτης του βρήκε φρικτό θάνατο με φλογοβόλο!

Ο Κιμ είναι παντρεμένος, Ο Κιμ νοιάζεται για τους νέους

Το καλοκαίρι του 2012 έγινε γνωστό πως ο ηγέτης είχε παντρευτεί την ‘’συντρόφισσα Ri Sol-ju” . Μάλιστα ξένα μέσα ανέφεραν ότι κρίνοντας από το κοντό και καλοκουρεμένο μαλλί της και τα ρούχα της  μάλλον θα πρέπει να προέρχεται  από οικογένεια ανώτερης τάξης και άρα ταιριάζει στην προσπάθεια που κάνει ο Kim για να προωθήσει μια πιο χαλαρή εικόνα, συγκριτικά με τις παλαιότερες γενιές ηγετών.

kim2

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν- στο πλαίσιο του να προωθήσει μια πιο χαλαρή εικόνα- αποφάσισε να ασχοληθεί και με την νεολαία. Ένα πρώτο βήμα ήταν πως αποφάσισε να χαλαρώσει τους κανόνες που αφορούσαν την ένδυση των πολιτών και έδωσε το ΟΚ, ώστε οι γυναίκες να μπορούν να φορούν παντελόνια στη δουλειά. Βέβαια στη συνέχεια διέταξε να αποκτήσουν όλοι οι μαθητές της χώρας την κόμμωση του (την ονόμασε “φιλοδοξία” και εξαίρεσε τους ηθοποιούς), ενώ ενημέρωσε πως στο εξής απαγορεύονταν τα “καπιταλιστικά” στιλ στα μαλλιά. Ενώ αν παραπονιόμαστε στην Ελλάδα για την εννιάμηνη θητεία μας στο στρατό, στη Β.Κορέα το απολυτήριο δίνεται στα τριάντα καθώς ο Κιμ αύξησε την υποχρεωτική θητεία στα 13 (!) χρόνια.

Βλέποντας λοιπόν κανείς ένα μέρος από το προφίλ του ηγέτη της Β.Κορέας και σκεπτόμενος πόσα ακόμα δεν γνωρίζουμε, ίσως θα έπρεπε να το σκεφτούμε πιο καλά πριν του ζητάμε να πατήσει το Κουμπί. Δεν είναι καθόλου απίθανο να το κάνει και να μη προκαλέσει ‘’απλά’’ σεισμό.

Επιμέλεια : Παναγιώτης Κρόμπας
Πηγή: http://news247.gr  , wikipedia.org
  

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


7 + = 8