Γιατί η πείνα προκαλεί θυμό ;

Share This
Tags
Η πείνα είναι ικανή να μας αλλάξει τη συμπεριφορά και να μας γεμίσει με οργή. Μάθετε γιατί.

Πόσες φορές σας έχει τύχει να πεινάτε πολύ και αυτό να σας δημιουργεί μεγάλο εκνευρισμό που μπορεί να σας κάνει ακόμη και να τσακωθείτε άνευ λόγου με τους φίλους σας; Κι όμως αυτή η κατάσταση δεν υποδηλώνει ότι εσείς είστε κακότροποι, ούτε ότι έχετε μεγάλη εξάρτηση από το φαγητό. Είναι μια λογική αντίδραση του οργανισμού η οποία μάλιστα πυροδοτείται από ποικίλες αντιδράσεις του, όταν έχει περάσει αρκετή ώρα από το τελευταίο σας γεύμα.

salad

Πείνα και Φυσιολογία

Το ανθρώπινο σώμα λαμβάνει μέσω της τροφής την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να θέσει σε λειτουργία όλα τα ζωτικά όργανα. Η γλυκόζη είναι η βασική ουσία για την παραγωγή ενέργειας και μεταφέρεται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Όσο τα επίπεδα της γλυκόζης είναι φυσιολογικά, ο οργανισμός λειτουργεί κανονικά. Όταν όμως αυτά πέφτουν, ο οργανισμός προειδοποιεί για αυτήν την αλλαγή με ποικίλες αντιδράσεις.

Εξαιτίας αυτής της ενεργειακής πτώσης βιώνετε εκνευρισμό, ή κάνετε ανόητα λάθη και έχετε απώλεια συγκέντρωσης και κακή διάθεση.

Πείνα και ψυχολογία

Η τροφή είναι απαραίτητη για την ανθρώπινη επιβίωση. Όταν έχει περάσει αρκετή ώρα από το τελευταίο γεύμα, τα επίπεδα της γλυκόζης είναι πολύ χαμηλά, και το σώμα δεν λαμβάνει την ενέργεια που χρειάζεται, απειλώντας με αυτό τον τρόπο την λειτουργία του. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος προειδοποιεί γι αυτήν την αλλαγή δημιουργώντας εκνευρισμό και επιθετικότητα για να μπει σε κατάσταση άμυνας και υπεράσπισης της ασφάλειάς του.

Πηγή:have2read.wordpress.com

 

  

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ 4 = 13